Vores tilgang

Vores værdigrundlag hviler på den rehabiliterende tankegang og grundsynet i arbejdsevnemetoden. Vi mener, at en succesfuld indsats over for den enkelte bygger på en helhedsorienteret tværfaglig indsats, hvor hele pågældendes livssituation og ikke kun enkelte elementer heraf er i fokus.

Respekten for det enkelte individ er et centralt element i vores værdigrundlag, og vi tror på, at alle mennesker kan noget og kan udvikles ved at handle. Vi mener, at mennesker generelt set kan mere og andet end det, de på et givent tidspunkt har prøvet, og at alle har ressourcer, som kan udvikles.

Denne udvikling skal naturligvis ske i samarbejde med den enkelte, der skal have det primære ansvar for sin egen situation. Den enkelte skal have indflydelse, lyttes til og have reelt ejerskab for de mål, der opstilles.

Motion og Livstil

Motion og Livstil

Arbejdsevnen kan forbedres gennem træning og en sund livsstil. Se hvad du kan gøre her.

Holdforløb

Holdforløb

Her kan du læse om hvad vores holdforløb indeholder samt hvilke metoder og redskaber vi benytter os af.  

Praktikforløb

Virksomhedpraktikker anvendes balndt andet som redskab til, at den enkelte for mulighed for at afprøve eller optræne kompetencer inden for nye arbejdsområder. Målet er ansættelse

Coach samtaler

Den coachende samtale bruges  både i grupper og i individuellerforløb. Den coachende samtalemodel bruges til at den enkelte får mulighed for at folde sig fulde potentiale ud i forhold til arbejdsmarked. 

Angst for bevægelse - bryd den onde cirkel

Man kan blive bange for at bevæge sig af frygt for at få det værre i den kropsdel, der gør ondt. Men hvis man overvinder frygten for at bevæge sig, er der større chance for, at smerterne bliver mindre.

Jo mindre man bevæger sig, jo mere taber man fysisk styrke, og smerten bliver værre. Omvendt hvis man overvinder frygten og kommer i gang med at bevæge den smertende kropsdel, er der større chance for, at smerterne bliver mindre og måske helt forsvinder. 

Kilde: Videnscenter for arbejdsmiljø

Torsten fik gnisten tilbage

For 55­-årige Torsten Sandal blev forløbet på et af Marselisborgs rehabiliteringscentre et vendepunkt i hans selvopfattelse. Et vendepunkt der gav ham livsgnisten tilbage. På rehabiliteringscentret blev der taget hånd om den enkelte og fokuseret på styrker frem for svagheder.”Jeg døjer med en smadret ryg og en depression, som jeg bliver medicineret for. Det har jeg nok haft en tendens til at fokusere for meget på. De var gode til på rehabiliteringscentret at gøre det klart for mig selv, at mine skavanker er et vilkår, som vi må arbejde ud fra og ikke lade os standse af ”. ”Jeg er gået fra at være sygemeldt arbejdsløs til at være raskmeldt arbejdssøgende, og for mig gør det en stor forskel for mit selvværd”.

Adresse
Sdr. Jernbanevej 18D, 2. sal
3400 Hillerød
Rutevejledning

Adresse
Ølby Center 5, 1 sal
4600 Køge
Rutevejledning

Adresse
Skibhusvej 52B, 1
5000 Odense C
Rutevejledning

Adresse
Robert Jacobsens vej 76A
2300 København S
Rutevejledning